Avui he fet 60 anys.

Avui he fet 60 anys. 
Als anys s'hi va arribant a poc a poc i això ajuda a fer-se a la idea. Però hi ha xifres que et fan pensar o t'impressionen perquè sempre les has vist molt lluny i un dia arriben. Els 60 és una d'aquestes.
El primer que em ve al cap, és que 60 anys està per sobre de l'expectativa de vida de molts països. És a dir, que per l'atzar de néixer a un país com el nostre, estem vivint anys que en un altre país no viuríem.
Això ajuda a entendre que fer anys no és un problema sinó un regal. Com deia l'acudit, sempre és millor fer anys que l'alternativa de no fer-ne.
 
No us negaré que el meu cos nota que té 60 anys. Puc fer quasi tot el que feia, però em cal més moderació i menys intensitat. Els genolls es queixen, alguna altra articulació també i l'esquena fa un crit de tant en tant. Els pensaments costen més de filar i la memòria necessita alarmes i paper i llapis ben sovint. Per sort, crec que la il·lusió per les coses noves no ha minvat gaire i les ganes de començar nous projectes no ha desaparegut.
 
Però també té la satisfacció del camí fet, dels reptes aconseguits, dels fills que ja fan la seva vida i de tota la gent que et felicita de cor perquè us heu conegut en el camí i els ve de gust desitjar-te "per molts anys!".
 
Per tant, celebrem-ho! Aprofitem aquesta beneiteria de recordar cada any, el dia que vàrem néixer, per ser conscients del regal que és la vida que tenim i de veure el que hem fet al voltant.
 
Moltes gràcies a tots els que avui m'heu desitjat "Per molts anys!!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Jesús neix a Gaza. Nadal 2023

Jesús neix a la presó. Nadal 2022

Jesús neix, fill duna parella de menors no acompanyats