Quadern de vacances 2019 (Els 6 articles més llegits)

Arriba el mes d'agost i anem una mica més relaxats. Sovint tenim una mica més de temps i pot ser un bon moment per recuperar lectures que durant l'any no hem pogut fer
He revisat el que he publicat aquests primers 7 mesos i potser us ve de gust rellegir o descobrir algun dels texts que he penjat aquest 2019.

He publicat 14 articles en català i castellà. Desigualtat, migracions i el vot de les persones amb discapacitat són els temes més tractats i alguns dels més llegits. L'article més llegit és un que és conjuntural i una mica excepcional, on explico les meves raons i plantejaments per no seguir treballant a Oxfam Intermón. La resta són el tradicional pessebre de playmobil de Nadal i dos de més filosòfics, un sobre el concepte de la "veritat" i en segon sobre la democràcia en clau municipal. També sobre les reaccions després de l'incendi de Notre-Dame

Us deixo el resum i els enllaços als sis més llegits tant en català com en castellà.

CATALÀ.

1. Punt i seguit a Oxfam Intermón
Al maig vaig deixar de treballar a Oxfam Intermón. Després de 30 anys a la institució i de 14 a la direcció d'Oxfam Intermón a Catalunya calia explicar, el millor que sabia, perquè s'acabava la relació amb una institució que m'estimo tant i per la que he donat tot i de la que he rebut tot. Ha estat l'article més llegit en català.


2. El subconscient de la Junta electoral... i el nostre.
La rectificació de la Junta electoral sobre les matisacions del vot de les persones amb discapacitat em va portar a escriure aquest article que parla de per què considerem que les persones amb discapacitat no tenen dret a votar. Una reflexió sobre la base del seu dret a votar.

3. Fiscalitzar el vot de les persones amb discapacitat?
Article inicialment publicat al diari ARA arran d'una normativa desafortunada de la Junta Electoral que intentava matissar el vot de les persones amb discapacitat. El 2019 ha estat el primer any on les persones amb discapacitat podien votar per una llei aprovada pel Congrés després de molta lluita dels interessats i les entitats que les representen. A la Junta electoral no li devia agradar la llei i va emetre una normativa discriminatòria i inculpatòria que posteriorment va haver de retirar.

4. No els digueu "MENA"!
Les notícies sobre els MENA i les manifestacions contra ells, em va portar a una reflexió que acaba demanant que no els diguem MENA per evitat una doble estigmatització.. Conèixer de prop aquestes persones, permet tenir una perspectiva molt diferent de la que ens venen les notícies i les xarxes.

5. Quina frontera?
Una meditació del concepte frontera a partir d'una anècdota sobre el terreny i de l'informe de Caminando Fronteres (l'ONG on treballa Helena Maleno) sobre la frontera Sud

6. La "veritat" de debò, és la meva.
Fruit d'unes jornades de Cristianisme i Justícia sobre "El segrest de la veritat" vaig fer aquest article destil·lant algunes de les coses que vaig aprendre. Apassionant entendre el tema de les "notícies falses" (fake news) per no ser-ne víctima


I en castellà els sis més llegits són:

CASTELLÀ

1. Successió, un impost invisible.
Aquest és la traducció d'un article publicat al Diari Ara sobre l'informe que Oxfam Intermón ha publicat sobre desigualtat coincidint amb la cimera de Davos. L'article no es refereix a l'impost de successions sinó als números que corroboren com en funció de la classe econòmica, les oportunitats de progressar econòmicament són molt més complicades com més pobre s'és.




2. Punt i seguit a Oxfam Intermón

3. El subconscient de la Junta electoral... i el nostre.


4. Quina frontera?

5. No els digueu "MENA"!

6. Municipals.
A Centelles un grup em va demanar que fes una presentació de la seva candidatura. Per fer-ho vaig fer una reflexió sobre el sentit del vot i del treball polític a escala municipal.

Bones vacances!!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Jesús neix a Gaza. Nadal 2023

Jesús neix a la presó. Nadal 2022

Jesús neix, fill duna parella de menors no acompanyats