Quadern de vacances 2018 (Els 6 articles més llegits)

Arriba el mes d'agost on, treballem o no, anem una mica més relaxats i sovint tenim una mica més de temps.
Jo he revisat el que he escrit aquests primers 7 mesos i potser us ve de gust rellegir o descobrir algun dels textos que he penjat aquest 2018.

He penjat 14 articles tant en català com en castellà.
  • Gairebé el 48% d'una manera o altra parlo de migracions. Aquest segueix sent un tema que centra l'agenda i la seguirà centrant fins que els estats, els polítics i les entitats se'l prenguin seriosament. 
  • Cinc parlen de Cooperació, i el més llegit ("Casaldàliga? Sí, gràcies") és l'article on faig una reflexió de com tractem els escàndols i com el circ mediàtic envesteix i destrueix entitats i persones sense que en veritat sapiguem exactament que ha passat, mentre les coses importants no tenen espai als diaris i mitjans. 
  • Però també ha set força llegit el que parla de com en emergències humanitàries en comptes de repartir menjar o béns, repartim diners, un mètode de fer cooperació internacional relativament desconegut.


Aquí us deixo els més llegits tant en català com en castellà.

CATALÀ.
   1. Casaldàliga? Si, gràcies!
Una reflexió sobre el paper dels mitjans, el tsunami dels escàndols i la nul·la importància de les coses positives als mitjans. Un clàssic, però que patit en primera persona fa més evident la fragilitat i la impossibilitat de tenir una veu de qualitat quan s'ha generat un gran espiral d'opinió publica en contra al que molta gent s'apunta sense conèixer realment que ha passat..


  2. Del 15M fins a Lavapies
Una reflexió al voltant de la mort d'un manter a Madrid, de la situació dels manters i de la violència desproporcionada, gratuïta i obscena d'alguns membres de la policia








  3. Amb sentit de l'humor
He fet dos articles seguits al voltant de la lluita ciutadana, de l'activisme. Aquest és el més llegit dels dos i parla d'una lliçó que em va donar una camperola peruana parlant del sentit de l'humor. Aquest parla de l'humor, el segon parla de la paciència i dels tempus de l'activisme que no són els que voldríem.






  4. Les prediccions pel 2018 al voltant de la pobresa.
Una predicció, poc màgica, de quins seran el fets que veurem al voltant de la pobresa al 2018. Parlo de prediccions de fets que veurem, de prediccions amagades i de prediccions invisibles.




  5. Defensar a qui defensa
Acompanyant a Helena Maleno a Tànger dies abans que comparegui davant del jutge, vaig escriure aquest article que intenta recollir l'absurditat de la situació de l'activista i de la subcontractació que el govern espanyol ha fet a Marroc perquè condemni, a qui la pròpia l'Audiència Nacional es nega a jutjar. Veient com és el dia a dia amb ella, s'entén millor la seva gran feina.

  6. Aliments, o diners?
En aquest article, explico un a pràctica poc coneguda, que encara que no és absolutament nova, és bastant infreqüent. Consisteix a repartir diners en comptes d'aliments en crisis de fam. Per què? Com? Funciona? I com funciona?
Ho explico en aquest article a partir d'informacions del bon company Juanjo Tarres


CASTELLÀ
I en castellà els sis més llegits són:
1. Casaldàliga? Si , gràcies!

2. Aliments o diners?

3. Amb sentit de l'humor

4. Lluites exprés?, no existeixen.
Sovint quan lluitem per alguna causa ens desanimem, perquè no aconseguim canviar la realitat a la velocitat que voldríem. La "fast-lluita", o no existeix o és molt infreqüent. La lluita és slow per definició, però que sigui slow no vol dir que no sigui efectiva. Conjuntament amb l'anterior són una descripció de com ha de ser la lluita: pacient i amb bon humor.
5. Per a qui ha acabat la crisi?
La desigualtat segueix sent una de les xacres ocultes del nostre món i és la principal causa que no aconseguim avenços importants en la lluita contra la pobresa. En aquest article fet a partir d'un informe d'Oxfam Intermón, explico com s'ha incrementat en aquest darrer any, on el 80% dels diners de la recuperació econòmica a escala mundial, se'ls han quedat l'1% més ric.




6. Les prediccions pel 2018 al voltant de la pobresa






Espero que us agradi tornar a llegir-los o llegir-los per primera vegada!
BON ESTIU!!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Jesús neix a Gaza. Nadal 2023

Jesús neix a la presó. Nadal 2022

Jesús neix, fill duna parella de menors no acompanyats