Quadernet de l'estiu 2014

Aquest estiu he aprofitat per recopilar documents interessants que potser durant el curs no havíeu tingut temps de llegir. Aprofitant que a l’estiu hi ha mes temps els he anat publicant a Facebook. Aquí en teniu el recull per si encara teniu una mica de temps i voleu donar-hi una ullada. Son 4 quadernets d’estiu amb una lectura principal, un resum i alguns enllaços al tema. Espero que us hagi estat útil.

QUADERN D'ESTIU 1

Lectura:  http://bit.ly/OIGvernarInforme

Informe sobre desigualtat elaborat per la cimera de ‪‎Davos‬ al Gener del 2014. Les 85 persones mes riques tenen la mateixa riquesa que els 3000 milions mes pobres. Aquesta i d'altres realitats que fan de la ‪‎desigualtat‬ la principal xacra a combatre per fer un mon on tothom tingui uns drets mínims.


QUADERN D'ESTIU 2

Lecturahttp://haitiotrosterremotos.info/lang/ca/

Al mes de gener va fer 4 anys del terratrèmol d’Haití. L’impacte del terratrèmol i les seves conseqüències fan que avui Haití en segueixi patint gairebé tots els efectes.
És l'exemple mes clar del que representa la vulnerabilitat.
Hi ha països, especialment hi ha persones que es troben en una situació tal de manca de drets que revertir les situacions requereix una voluntat política de canvi molt ferma tan nacional com internacional.
Canviar molts anys d’injustícies continuades de tot tipus no es senzill i requereix tant temps com voluntat.
Us deixo un blog que parla de tot això que es súper interessant i didàctic. Feu una ullada a tot els blog.... Us sentireu a Haití i coneixereu d’aprop que ha passat allí, ara i abans. Gracies a la Iolanda Fresnillo per la feina feta.



QUADERN D'ESTIU 3 

Lectura: http://bit.ly/OIfiscalitat14ICat

La confessió de Jordi Pujol ha tornat a posar sobre la taula el tema de l’elusió i l’evasió fiscal. Fa temps que treballem el tema de la fiscalitat arreu del mon perquè és un dels mecanismes redistributius mes potents que tenim actualment. A molts països del mon estem treballant per anar implantant un fiscalitat justa que redistribueixi riquesa, que generi inversió social de qualitat en educació,salut etc i que sigui participativa.
Al mes de maig trèiem aquest interessant informe que deia que a casa nostra estam anant enrere amb aquest mecanisme, i que contràriament al que diu hisenda...”Hacienda NO somos todos”.
Us recomano la lectura de:
 - informe d’Oxfam Intermón  (http://bit.ly/OIfiscalitatPaginaInf )  i
 - els de la Plataforma per una Fiscalitat Justa, Ambiental i Solidària (http://www.fiscalitatjusta.cat).

La reforma fiscal aprovada pel Govern Espanyol posteriorment, que ha d’anar al Congreso al començar el curs, només fa que confirmar el que es diu a l’informe i que podeu trobar aqui: http://bit.ly/OIRefFisJusta


QUADERN D'ESTIU 4

Lectura : http://bit.ly/50pregTTiP

I per acabar el quadern d’estiu encara que la majoria ja estem treballant, us paso una sèrie d’enllaços sobre un tema important que surt molt poc al mitjans i que es molt important: El Tractat de lliure Comerç entre EEUU i la Unió Europea  (TTIP sigles en anglès de Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions)
Els que seguiu temes internacionals, recordareu fa uns anys un debat semblant a Amèrica Llatina, l’ALCA (Acuerdo de libre comercio de América)
Es important que en coneguem algo. Us deixo l’enllaç a un blog amb 50 preguntes sobre el tema on Alberto Garzón ho explica molt be. Però també us deixo quatre enllaços mes amb molta mes informació i un cinqué enllaç al que va representar fa uns anys el tema del ALCA

  1. http://bit.ly/TTIPRosaLux  (Document explicatiu)
  2. http://noalttip.blogspot.com.es/
  3. http://www.attac.es/no-al-ttip/
  4. http://bilaterals.org/?-TTIP-&lang=es
  5. http://alainet.org/active/487  (experiència de l’ALCA fa uns anys)

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Jesús neix a Gaza. Nadal 2023

Jesús neix a la presó. Nadal 2022

Jesús neix, fill duna parella de menors no acompanyats