L'ajut als bancs creix, el de Cooperació,.. baixa!!

Avui a Intermón Oxfam hem presentat el informe de “La Realidad de la Ayuda” que fem cada any i que analitza les tendències en cooperació Internacional i estatal.

El principals trets de l’informe son que l’ajut durant el 2007 va disminuir un 9 %, el que suposa 10.000 milions menys d’€ d’ajut. A aquest 10.000 milions menys d’ajut cal afegir els que no s’han enviat dels que s’havia compromès el G-8.

I perquè baixa l’ajuda? Doncs la única resposta és per falta d’interès. Els mes de 1000 milions de persones que viuen sota el dintell de la pobresa i passen gana, ens queden lluny i no ens fan trontollar els fonaments com haurien.

I tot això amb dades del 2007. Molt abans de la crisi financera, abans de la pujada del petroli i abans de que aquí fóssim conscients de la pujada dels aliments.

Ara però amb la crisi, ens temem que serà pitjor. El que ja veníem fent ara ho farem amb excusa, malgrat no hi ha cap 0,7 % dels estats que aconsegueixi solucionar, ni tan sols equilibrar els problemes interns de cada país donant. Llàstima de la crisi financera que no ens podrà tranquil•litzar la consciencia, perquè en tres mesos em posat per salvar el rics, els bancs, 30 vegades mes del que ens cal per salvar mes de 1000 milions.

Mentrestant a casa nostra, a Catalunya, seguim rebaixant el pressupostos de cooperació, i el nostre govern no sembla tenir una veritable consciencia d’aquest problema. Caldrà que els ciutadans els hi recordem, no?

Comentaris

Cromlec ha dit…
I això que se suposa que es un govern d'esquerres.

Malament anem, els pressupostos de l'Estat aprobats i del finançament de Catalunya ningu en sap res.

Una abraçada Francesc.

Edgar

Entrades populars d'aquest blog

Jesús neix a Gaza. Nadal 2023

Jesús neix a la presó. Nadal 2022

Jesús neix, fill duna parella de menors no acompanyats