Avui he fet 60 anys.

Avui he fet 60 anys. 
Als anys s'hi va arribant a poc a poc i això ajuda a fer-se a la idea. Però hi ha xifres que et fan pensar o t'impressionen perquè sempre les has vist molt lluny i un dia arriben. Els 60 és una d'aquestes.
El primer que em ve al cap, és que 60 anys està per sobre de l'expectativa de vida de molts països. És a dir, que per l'atzar de néixer a un país com el nostre, estem vivint anys que en un altre país no viuríem.
Això ajuda a entendre que fer anys no és un problema sinó un regal. Com deia l'acudit, sempre és millor fer anys que l'alternativa de no fer-ne.
 
No us negaré que el meu cos nota que té 60 anys. Puc fer quasi tot el que feia, però em cal més moderació i menys intensitat. Els genolls es queixen, alguna altra articulació també i l'esquena fa un crit de tant en tant. Els pensaments costen més de filar i la memòria necessita alarmes i paper i llapis ben sovint. Per sort, crec que la il·lusió per les coses noves no ha minvat gaire i les ganes de començar nous projectes no ha desaparegut.
 
Però també té la satisfacció del camí fet, dels reptes aconseguits, dels fills que ja fan la seva vida i de tota la gent que et felicita de cor perquè us heu conegut en el camí i els ve de gust desitjar-te "per molts anys!".
 
Per tant, celebrem-ho! Aprofitem aquesta beneiteria de recordar cada any, el dia que vàrem néixer, per ser conscients del regal que és la vida que tenim i de veure el que hem fet al voltant.
 
Moltes gràcies a tots els que avui m'heu desitjat "Per molts anys!!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Jesús neix, fill duna parella de menors no acompanyats

Dignitat darrera una mort anònima.

Olimpíades del 92, MWC i altres contradiccions