Luna...una abraçada!!

                                                                                                                                        en castellano aquí

Article publicat el 20 de Maig del 2020 a Catalunya Plural

Hi ha fotografies que per a mi envaeixen la intimitat. I jo no l'haguera publicat. No per la intimitat de la noia, per la intimitat del jove i del seu dolor per la pèrdua d'un company feia una estona. El concepte d'intimitat, malauradament varia molt en funció del color de la pell, i si vàrem veure tots els cadàvers del terratrèmol d'Haití, no en vàrem veure cap de Fukushima. La intimitat i el respecte a la persona, es diferent segons els casos, va per barris.
I perquè la intimitat, és manipulable. I davant d'una foto així, hi ha qui de seguida s'entendreix i qui pensa que és un muntatge, publicitat o pornografia emocional. Per tot això jo sempre prefereixo que la intimitat sigui intimitat. Especialment quan ningú ha preguntat a aquest senyor si donava la conformitat a publicar la fotografia.
Però som tan barroers que davant d'aquesta foto, la polèmica que s'ha generat no té res a veure amb aquest debat. La polèmica és contra la noia per abraçar, contra la noia per tenir un gest humà amb una persona que no és del nostre país, ni de la nostra raça. Flipo. L'odi contra el diferent, canalitzat contra l'igual perquè no té odi com ells.
No cal ser cooperant ni treballar a Creu Roja per tenir empatia amb algú que està patint. I es pateix perquè s'és persona, independentment de la cultura, la religió, la llengua o el color de la pell.
La polèmica que han generat és de tal magnitud que ha obligat a la noia de l'abraçada a tancar els seus perfils a les xarxes socials.
Per ser humana, per ser equivocadament humana, perquè sembla que segons ells, només es pot ser humà amb qui ten passaport europeu o una declaració de renda d'altes capacitats.
No hauria publicat la foto. Però publicada i veient la reacció, me n'alegro que pugui servir perquè tothom se n'adoni on ens porta aquesta estretor de mires, aquest racisme, aquest feixisme, aquesta incultura i aquesta manera rància de pensar que acaba veient una abraçada neta com un problema perquè ells decideixen a qui es pot i a qui no es pot abraçar.
Tenim una societat que està emmalaltint, i certs grups polítics escampant virus a carretades per assegurar que la infecció és massiva. Bàsicament perquè tot el que serveixi per emmalaltir una societat assegura els privilegis d'uns pocs. Certament les declaracions en tromba del govern per defensar les fronteres per sobre de defensar els Drets Humans, no ajuda a parar la infecció.
La Luna Reyes no ha fet cap heroïcitat (almenys per aquesta acció), la Luna Reyes ha fet la cosa més normal del món. La que faria qualsevol persona que sigui persona en aquest món. És lamentable que hàgim d'escriure per donar suport a algú que ha fet el més natural, humà i tendre que es pot fer.. una abraçada!
Tot el suport al Luna per les conseqüències de ser normal, i la meva crida a vigilar i no deixar-nos endur per aquesta degeneració humana que ens porta a criminalitzar una abraçada. Quan sigui hora de votar, penseu si us plau, que hi ha partits que per mantenir els privilegis d’una minoria,  són capaç de generar odi contra una abraçada de consol i compassió.
Per tot això i per moltes més coses, Una abraçada Luna!


 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Jesús neix a Gaza. Nadal 2023

Jesús neix a la presó. Nadal 2022

Jesús neix, fill duna parella de menors no acompanyats