Adeu. Fins aviat!


(Article publicat a la revista El Portal, on el mes de desembre del 2019 he acabat la meva col·laboració mensual)

Aquesta és la darrera Creu del Sud de "El Portal". Han estat 100 mesos en aquesta columna de la primera pàgina. I vull donar-vos les gràcies.

El Portal va néixer per oferir informació del poble. I que una publicació local vulgues obrir una finestra, no només al país, sinó directament al món era sorprenent i molt lloable. M'ho van proposar a l'estiu del 2011 i durant més de 8 anys he escrit cada mes.

En aquestes 100 columnes he intentat explicar-vos el que he viscut, i les realitats que he conegut a molts països del món. Concretament he obert finestres a 35 països fent arribar fets, testimonis i canvis a Àfrica i Amèrica. Però també, sent fidel als canvis en el món de la cooperació, us he fet arribar informació que vol explicar per què tenim la realitat que tenim. I explicar que té aquesta realitat, que fa que sigui tan difícil revertir-la.
Us he parlat molt de desigualtat, pobresa i migració. Repassat tots els articles veig que potser massa, però són els principals reptes que tenim com a humanitat. Alguns cops potser ens ha neguitejat conèixer situacions que aparentment ens sobrepassa solucionar. Però conèixer la realitat és, indefectiblement, el primer pas per canviar-la.

He intentat explicar que lluitar aquí o allí, són dues versions de la mateixa moneda, la de la nostra dignitat com a persones. M'agradaria que ens hagués servit per ser tots una mica més dignes i més persones.
A mi m'ha obligat a pensar i escriure cada mes. I aquesta obligació és quelcom que també vull agrair a tots plegats. Sense la pressió d'escriure la columna cada mes, haguera pensat menys, haguera après menys i hauria perdut algunes oportunitats de millorar com a persona.
Seguiré publicant articles ocasionalment al meu blog i si es dona l'oportunitat, tornaré a El Portal per escriure alguna cosa.

Gràcies a la Iolanda i en Josep per confiar, per intuir i creure que era una bona idea.
Gràcies a tots els que amb fidelitat mensual o ocasional heu llegit la columna.
Gràcies als que després de llegir heu confiat amb mi i heu incorporat algun matís al vostre pensament o algun canvi al vostre dia a dia.
Gràcies als que pel carrer m’heu animat a escriure, dit que us agradava o que no estàveu d'acord amb alguna columna.
Gràcies a tothom i fins aviat.
Ens trobem als carrers i a les places.
FINS AVIAT!!!!


Article publicat a la revista "El Portal" de Centelles num. 304 de desembre del 2019

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Jesús neix a Gaza. Nadal 2023

Jesús neix a la presó. Nadal 2022

Jesús neix, fill duna parella de menors no acompanyats