NO TINGUEU POR!


Un altre atemptat. Més il·lusions trencades, sobtadament, gratuïtament. Més rancor i, sobretot, més por. Això és el més important, per als assassins i per als governants, que tinguem por. Ja els va bé a tots dos. Una població amb por és més feble, més manipulable. Uns la provoquen i els altres l’aprofiten i l’eleven i multipliquen a la màxima potencia.


I superada la tristor i la ràbia del primer cop, m’atreveixo a demanar-vos que no tingueu por. I que no us acostumeu al terror i a la barbàrie. Ni a la por.  Perquè és l'única manera de fer fracassar als assassins i l'única manera de canviar els nostres i tots els dirigents polítics que no fan prou per construir una realitat mundial més justa. Els dirigents i partits que s’aprofiten de la situació per guanyar eleccions, i els dirigents i partits que per por, miopia o per lluites internes no estant fent el que haurien de fer.

Mor cada any molta més gent a Europa d’accident de tràfic o de violència masclista que en atemptats terroristes, i seguim sortint cada dia a la carretera sense por, i seguim tenint parelles . Potser som més prudents, però no deixem de viure ni de conviure.
No ens deixem arrossegar per aquests titulars espectaculars, no alimentem la por.

Ahir un tuit deia «és un xoc de civilitzacions, volen imposar la seva escala de valors amb la violència i amb el terror». Eren declaracions d'una diputada d'un partit d'un govern espanyol que no només no acaba amb la venda d'armes a Aràbia Saudí, sinó que ho incentiva.
Ho deia una diputada d'un partit d'un govern, el govern espanyol, que sap que amb les armes que enviem s'està matant gent  a Iemen.
Ho deia la diputada d'un partit d'un govern que ens va ficar a una guerra d'Iraq que avui té milers de refugiats donant voltes per mitja Europa, per culpa d'unes armes que mai van existir.
Ho deia una diputada d’un partit d'un govern que malgrat tenir una cadira al Consell de Seguretat a NNUU, no l’hem vist mai treballar activament per aconseguir la pau a Síria.
Ho deia una diputada d'un partit d'un govern que per defensar els valors de la societat europea, han fet  tot el que podien per acollir el mínim possible de persones refugiades, encara que fugin del mateix terrorisme del que ens volen defensar.
Ho deia una diputada d'un partit d'un govern que ha inventat les devolucions en calent i els acords anti-migració amb països veïns.

Qui vol imposar els seus valors amb violència i terror?
Segurament tots dos. Per això, per evitar que uns i altres és carreguin aquest món, nomes us demano una cosa:

 «No ens tingueu por.  Som nosaltres que us
 tenim por a vosaltres». 
       Ela, 19 anys, al camp de Vasilika*
                    NO TINGUEU POR!! 

No tingueu por del estrany
No tingueu por del àrab
No tingueu por del foraster
No tingueu por del refugiat
No tingueu por del diferent
No tingueu por del desconegut
No tingueu por de ningú.

Perquè els que fan mal son molt pocs i molt poques vegades venen de fora. I si teniu por, la desconeixença, us deixarà la resta de la vostra vida discapacitats. Discapacitats per por.

No us acostumeu a la matança de cap esser humà, sigui a Paris, Brussel·les, Niça, Alep, Nigeria, Sudan, Afganistan, Colombia,... encara que no el conegueu personalment.
Però sobretot,
           NO TINGUEU POR!!!


* El Suplement de Ricard Ustrell  #Europa2cares   Del minut 8.48 al 14:39

Ela, 19 anys, al camp de Vasilika: «No ens tingueu por. Som nosaltres que us tenim por a vosaltres». 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Jesús neix a Gaza. Nadal 2023

Jesús neix a la presó. Nadal 2022

Jesús neix, fill duna parella de menors no acompanyats