La torre 38 de la MAT

Aquest mati, amb fred, molta humitat, una boira lleugera i pràcticament abans de que sortir el sol, estava a la base de la torre 38 de la MAT (Xarxa de Molt Alta Tensió). Volíem estar allí per arribar abans que els treballadors, per poder continuar l’ocupació No Violenta del espai que varem començar ahir. La torre la van començar a construir el divendres. És de les darreres torres que quedaven per construir a Sant Martí de Centelles. L’explicació de que aquesta torre no estigui ja construïda, es deu a l’ocupació no violenta que s’ha fet diàriament ens els darrers sis mesos per un petit grup de gent convençuda que ha fet d’aquesta, una lluita No Violenta a mes d’una filosofia diferent a les mes habituals. Ells en diuen la ContemplAcció. S’ha reunit fent-se presents al peu de la torre per fer silenci i contemplació, alhora que fan una ocupació del espai. El dissabte varen començar la construcció, pensant probablement que durant el pont no vindrien. El dissabte ens varem fer presents, per planificar l’estratègia i el diumenge a les 11, varem ocupar la base. Varem explicar als treballadors perquè ho fèiem.Van deixar de treballar, i van esperar ordres per saber que havien de fer. A l’hora de plegar van marxar. La relació amb ells va ser en tot moment cordial i distesa. Els varem comunicar que avui hi tornaríem a ser a primera hora.Avui ja no han vingut. Hem estat compartint amb tots els que hi érem l’estona de l’ocupació. Hem aconseguit aturar les obres un dia mes. Hem respectat tot el seu material i feina. Simplement no hem deixat avançar. Alguns estan disposats a arribar a que els detinguin els mossos si es presenten i farien torns per anar escalonant les detencions i allargar el retardar la construcció. Hi havia gent de totes les edats, des de joves de 18 anys fins gent de 50 anys.
La veritat és, que estar a la base de la torre 38 de la MAT i fer una contemplació-meditació, és una experiència - com deia un d’ells- que per si sola resulta transformadora.
Estan a la base entens que no podem seguir amb aquest boig sistema mundial. Que el model que trontolla, fa trontollar també el seu model energètic. Que una torre és un monstre, una car
icatura del sistema. També entens que una línia que està pendent de resolució judicial, no pot seguir endavant esperant la política dels fets consumats.I també entens, i sobretot entens això, que és com la majoria de lluites, una lluita desigual. Desigual, però on les nostres armes, malgrat ser No violentes i molt mes discretes que les seves, tenen mes força que les que a vegades pensem. No se si la MAT és seguirà construint en aquesta pressa boja del sistema per consumar projectes generadors de riquesa per uns pocs. Però pel camí encara trobaran petits grups de persones que seguiran denunciant amb la seva actitud aquestes situacions. I el millor de tot és que la possibilitat d’aconseguir parar aquesta obra,.. es encara una possibilitat difícil...però ben real! Ànim, grup del Mas Blanc. El vostre exemple ens reconcilia amb la vida, amb la lluita i ens dona una esperança pel mon del demà.

Mes informació:
http://ox.delibera.info/web/?page_id=3
http://www.novaterra.cat/wp-content/uploads/2008/09/dossier6.pdf
http://es.youtube.com/watch?v=ZJkkxPiSvas






Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Jesús neix a Gaza. Nadal 2023

Jesús neix a la presó. Nadal 2022

Jesús neix, fill duna parella de menors no acompanyats